Медийни центрове

 

                              АДВЕНТНИ НОВИНИ 

Медийни центрове в Хърватия, Скандинавия и Великобритания  насърчават  здравната вест  като част от  стратегическия план  на Църквата на адвентистите за следващите пет години.

28 Март, 2016 | Св Олбанс, Великобритания | Victor Hulbert, Транс-европейската дивизия |

Изцелението чрез Христос е един от шестте основни приоритети, очертани в рамките на стратегическия план на адвентистите от седмия ден от целия свят. Три медийни центрове в рамките на Транс-европейската дивизия са приели сериозно  този приоритет  и ще излъчат няколко нови серии на програмата  до Великден.

В Хърватия, новоизлюпенатa онлайн телевизия на Църквата, Glas Наде (TVGN)   или Гласът на надеждата, започна да излъчва една  нова програма „Живот и здраве” в петък, 25 Март. Станцията е нова инициатива на  Адриатическия съюз, под ръководството на директора  на Комуникация и Медии - Дарко Ковачевич. Екипът, който включва здравен експерт, д-р Diana Špoljar съзнателно се стреми да генерира програмиране, коeто ще докосне живота на населението като цяло.

"Здравето е много популярнa и желана тема, и набира голям интерес в Хърватия", каза Ковачевич, като обясни, че програмата ще включва интересни факти в областта на здравеопазването и медицината, прости здравни съвети за зрителите и инструкция за  физически упражнения, водени от един от  най-известия фитнес инструктори-      Д-р Špoljar, член на църквата на адвентистите в Загреб. Част от екипа на спешното отделение на болницата в Дъбрава, се е насочила  към привличане на основната аудитория, която е извън Църквата на адвентистите, но от това, казва тя, ще се възползват и адвентисти, които се интересуват от здравни теми.

....Зрителите, също така ще бъдат насърчавани да задават въпроси по имейл или чрез социалните медии. TVGN включва уебсайт (www.glasnade.org) и канал в YouTube (Studio Glas Наде).

Медийният център  на Британския съюз, (AMC-UK)  набляга  на холистично здраве в нова серия, "Подобряване на здравето", която ще започне  в началото на месец април.

В програмата, BUC  бившият директор на Здравния отдел -Sharon Platt-McDonald  покани новоизбраният такъв  д-р Chidi Ngwaba, да говори за най-различни здравни проблеми като стрес и тревожност, настроение и депресия, енергия, имунитет, здравето на сърцето и здравето на храносмилателната система.

Ngwaba вече е добре известен в Обединеното кралство за честите си здравни съвети в ТВ програмата „Националната закуска”  и за  лекции в цялата страна.


Целта е да се помогне на зрителите да се справят с проблеми като чувства, взаимоотношения, самостоятелно изображение, любовта и смисъла на живота.

                                           Превод – Йорданка Димитрова

 

 

X