яденето на тъмен шоколад

Изследвания в Университета Лома Линда потвърждават ползате и здравето на мозъка от яденето на тъмен шоколад

В допълнение към подобряване на здравето на сърдечносъдовата система, черният шоколад може да помогне с ученето и паметта. 28 октомври 2015 | Лома Линда, Калифорния, САЩ | Сюзън Onuma Изследователски екип от университета Лома Линда, водена от д-р Лий Берк е потвърдил, че консумацията на черен шоколад (какао) е от полза за здравето на мозъка. Д-р Берк представи тези констатации по-рано, по време на 45-та годишна среща на учените по неврология в Чикаго, Илинойс. Първоначалните проучвания на изследователския екип са показали, че абсорбираните какаови флавоноиди проникват и се натрупват в областите на мозъка, свързани с ученето и паметта, в резултат на нервно-променящи се и защитни протеини, които стимулират растежа на нервните клетки, увеличават мозъчната функция и мозъчната комуникация, подобряват притока на кръв и подпомагат образуването на кръвоносни съдове в мозъка и сензорните системи. Какаото или тъмния шоколад (70 % съдържание на какао) е основен източник на флавоноиди, мощни антиоксиданти и противовъзпалителни компоненти с известни процеси показват, че са от полза за здравето на сърдечносъдовата система. "Ние имаме доказателство, че има възможна връзка от дейността на нервните импулси, които инициират механизмите на благоприятен ефект върху мозъка, на мисленето и интелекта, синхронизация, памет,припомнянето, настроението и поведението.” - казва Берк. Той смята, че дейността на нервните импулси, иницииране и модулаторния контрол на остро и хронично действие от какаови флавоноиди върху мозъчното състояние ще трябва да се изследват в бъдеще, за да се направи оценка на въздействието на черния шоколоад върху мозъчното състояние...... "Ние сме изключително развълнувани от това, което тези констатации може потенциално да означават за здравето на мозъка", казва Берк. "Какаото може да регулира различни нива на сетивно осъзнаване и равномерно увеличава мощността на спектралната плътност (uV2) от различни електроенцефало (ЕЕГ) честоти. Употребата на високо концентриран черен шоколад/ 70%/ може да има възстановителен процес за лица с деменция, стареене и отслабване на паметта" -казва той. Допълнителни изследвания са в ход от изследователски екип на д-р Берк в университета Лома Линда ANN / Advent News / Превод Йорданка Димитрова

X