здравна седмица

ДО ПАСТОРИТЕ, ПРОПОВЕДНИЦИТЕ И ЗДРАВНИТЕ ОТГОВОРНИЦИ НА ЦЪРКВИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ ЗДРАВЕН ОТДЕЛ, 29.09.2015г. Скъпи сестри и братя Припомням, че в списъка с по-важни дати е записано, че в периода 17-24.10.2015г имаме ЗДРАВНА СЕДМИЦА. Предварително обявената тема за тези съботи е "Надежда отвъд депресията". Това е синхронизирано с месечната тема по "Здравна кампания 2015", за месец Октомври. Но от Дивизията размениха темата за Септември с тази за Октомври. Ако във вашата църква темата "Депресия" е минала през Септември, не е беда отново да се върнете към нея. Изпращам два материали(сваляне само за регистрирани потребители - тук), които можете да ползвате. Разбира се имате свободата да изберете друга тема, според ресурсите в църквата си. Всеки от часовете в Здравната седмица може да има свой индивидуален акцент!Препоръчвам следното:

                    1. Петък вечер 16.10.15г., молитвения час да се поеме от пасторите и проповедниците. Скъпи братя, служители, наблюденията ми от църквите показват, че боледуваме от лоши взаимоотношения помежду си, от разделения, от незачитане правото на другия и затова бих искала вашето участие в този молитвен час да насочи всеки от нас към добродетелите братолюбие, прощение, общуване, търпение и др. Небесният план за лечение на човека включва физическа, умствена, емоционална и духовна пълнота.

                   2. Съботната проповед (17.10.15.) да се поеме от здравните отдели. Имаме благословението от Бог да разполагаме с много и добри медицински специалисти. Намерете точния подход към тях и ги поканете да служат в тези специални дни за здравето ни.

                  3. За съботно-вечерната служба (17.10.15.), ви препоръчвам някоя от темите, които Здравен отдел е записал в mailTV HOPE CHENNAL. За всеки месец по Здравна кампания 2015 сме подготвили съответната тема. Прегледайте ги и си изберете. За да изберете кликнете върху mailтук (материала се вижда само от регистрирани потребители). 

                  4. През седмицата 18.10-22.10.15г. - молете се за страдащите физически и психически - в църквата, ако се организирате, в молитвената група, в къщи със семейството. Не пропускайте децата, самотните и много възрастните хора. Отворете църквата си веднъж през тази седмица и направете според възможностите си измерване на Кръвно налягане, кръвна захар, дайте специализирана консултация на членовете и приятелите на църквата си. Можете да приготвите храна и да я подарите на гладни и самотни хора. В края на деня може да предложите релаксиращ масаж на уморените през деня свои служители, на работещи тежък физически труд и т. н. Можете да прочетете заедно някоя от темите в "Здраве и добър живот". Направете добро, върнете усмивката на разплакано дете със забавление или приказка. Бъдете различни в тази седмица и благодарете на Бог за даровете му: въздух, слънце, вода, храна и обич!

                    5. Петък вечер - отново време за Божиите служители (23.10.15г.). Тема по избор: Йоан 10:10 (изобилен живот), благодарността, молитвата лекува и т. н. 6. Приключване на Здравната седмица - от Здравен отдел (mailДепресията,mailЕмоционална интелигентност  (материала се вижда само от регистрирани потребители) или друго) С решение на църковния съвет можете да направите една колекта за здравния си отдел и неговите мероприятия. С молитва, творческо мислене и активно лично участие Здравната седмица ще ви донесе благословения. Пожелавам ви го и нека Бог ви ръководи! С много уважение към труда ви: Д- р АНА РАДИЛОВА PS. Файлът от В. Дюфур с вести от ГК е за ЗДРВНИТЕ ОТГОВОРНИЦИ. Това е апел за нашето служене, скъпи колеги!

 

X